Foci

Mészáros Lőrinc horvát csapatáé a Hali-stadion első gólja és piros lapja

Ugyan nem olyan rég volt már egy gálameccs a Szombathelyi Haladás új focistadionjában, a hivatalos átadóünnepség szerdán volt, ezen a Hali a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Eszékkel játszott. A horvátoké így a stadion első gólja, a 6. percben egy szöglet után Hajradinovic bombázott a felső sarokba.

Átadták Magyarország legújabb focistadionját
Átadták a Haladás több mint 15 milliárd forintos kormányzati támogatással felépült sportkomplexumát.

A 17. percig kellett várni a szombathelyiek egyenlítő találatára, Ramos talált be. A Haladással kapcsolatos hír, hogy nem Pacsi Bálint ült a kispadon, őt pont szerdán, ráadásul a születésnapján mentette fel a vezetőedzői posztról a klubvezetés – Vörös Csaba ugrott be helyette.

Az 56. percben emberelőnybe került a Haladás, az egyedül kilépő Williamst lökték el. Sokáig nem tudta gólra váltani létszámfölényét a házigazda, de a 86. percben jött Grumic megszerezte a hazaiaknak a vezetést, majd még Petró is betalált, 3-1 lett a vége.

A Haladás Sportkomplexum több mint 15 milliárd forintos kormányzati támogatással másfél év alatt épült fel, a kivitelezést a Swietelsky – ZÁÉV konzorciuma végezte. A komplexum részét képezi egy csaknem 9 ezer fő befogadására alkalmas UEFA IV. besorolású futballpálya és egy multifunkcionális sportcsarnok, amelynek földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók kaptak helyet, de ugyanitt található egy bemelegítő folyosó és konditerem is. Az emeletet a kézilabdázók, futsallosok, röplabdázók vehetik birtokba, a nekik épített centerpálya mellett egy 500 fős lelátó is épült.

Eredmény – stadionavató gálameccs

Haladás – Osijek 3-1 (1-1)

Gólszerzők: Ramos (17.), Grumic (86.), Petró (93.) illetve Hajradinovic (6.)

Haladás: Király (Gyurján 31., Rózsa 61.) – Polgár, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Jagodics, Kiss B. (Kovács L., 61.) – Williams (Grumic, 61.), Németh Márió (Rácz 61.), Halmosi (Kiss T., 61.) – Ramos (Mészáros, 73.). Beállt még: Jancsó, Funsho, Bolla és Petró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik