Foci

Gigantikus bundabotrányba keveredett a legjobb görög futballklub

Bundagyanú miatt vádat emelt a görög ügyészség Vangelisz Marinakisz, a labdarúgó Bajnokok Ligájában is érdekelt Olimpiakosz elnöke, valamint további 27 személy ellen, írja az MTI. A tájékoztatás alapján az ügyben lefolytatott nyomozás során 2012 és 2015 közötti mérkőzésekre összpontosítottak, amelyeken a feltételezések szerint előre megbeszélt eredmények születtek.

A bíróság tíz év börtönbüntetést is kiszabhat a vétkesekre, amennyiben bebizonyosodik a bűnösségük. A tárgyalásra várhatóan 2018 közepén kerül sor.

A hajómágnás és média-befektető Marinakisz – aki 2010-ben vette át a pireuszi együttes irányítását – tagadta az ellene felhozott vádakat, viszont a jogerős bírósági döntésig ideiglenesen lemondott klubelnöki pozíciójáról. Ügyvezetőként addig helyettese, Jannisz Moralisz irányítja a 44-szeres bajnok klubot, amely a legutóbbi hét idényben aranyérmes lett, nem mellesleg a bajnoki címek és Görög Kupa-győzelmek tekintetében is csúcstartó.

Az Olimpiakosz – és az angol Nottingham Forest – 50 éves tulajdonosa mellett hasonló gyanú merült fel több görög klub, köztük az Atromitosz, a Levadiakosz, valamint a Veroia befektetőivel, illetve volt és jelenlegi klubvezetőivel, korábbi játékvezetőkkel és a görög szövetség tisztviselőivel szemben.

Fotó: Europress/AFP/Jorgosz Mateosz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik