Foci

Ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphat a Barca 105 milliós igazolása

A nyár egyik átigazolási szappanoperája Ousmane Dembélé nevéhez fűződött, a 20 éves támadó középpályás nem volt hajlandó edzésbe állni a Dortmundnál, így akarta elérni, hogy klubja elengedje őt a Barcelonához, ami végül meg is történt, igaz, ez 105 millió euróba fájt a katalánoknak.

Dembélé mindössze három meccsen tudta eddig megmutatni magát az új klubjában, aztán megsérült, műteni is kellett, és az első jóslatok arról szóltak, hogy négy hónapot kell kihagynia, és csak a 2018-as évben térhet vissza.

Most viszont felcsillant a remény, hogy nem kell januárig várnia, miután az őt operáló finn orvos, Sakari Orava azt nyilatkozta, hogy a vártnál jobban halad a felépülése.

“Dembélé már jelezte, hogy szeretne a tervezett időpont előtt ismét játszani, úgyhogy van esély arra, hogy decemberben, a Real Madrid elleni rangadón pályára lépjen. Egyelőre homokban edz cipő nélkül, november közepétől pedig már a labdás gyakorlatokat is elvégezheti. Ha nem sürgeti a kelleténél jobban a visszatérést, akkor minden rendben lesz” – számolt be a játékos állapotáról Orava a Cadena SER nevű spanyol rádióadónak.

A Barca legközelebb november 18-án lép pályára, amikor a Leganés vendége lesz a bajnokságban, és nagyjából egy hónap alatt kilenc meccs vár Lionel Messiékre, az erőltetett menetet december 23-án a Real elleni Clásico zárja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik