Foci

Meghalt a németek világbajnoka

Gyászol Németország, miután 90 éves korában elhunyt Hans Schäfer, az Aranycsapatot legyőző válogatott balszélsője. Az 1954-es világbajnokság hősének halálhírét korábbi klubja, az 1. FC Köln tette közzé.

Schäfer 1927. október 19-én született Kölnben, és egész pályafutását szülővárosa klubjában töltötte. Csapatában 394 tétmérkőzésen 254 gólt szerzett. A válogatottban 39 alkalommal lépett pályára, ezalatt 15-ször volt eredményes. Az 1954-es vb-döntőben a németek 0-2-ről fordítva nyertek 3-2-re az Aranycsapat ellen, ezt Németországban azóta is “berni csodaként” emlegetik, a pályára lépett játékosokat pedig “berni hősöknek” nevezik.

Nem történt csoda, és mi nem vagyunk hősök. Egyszerűen jó futballisták voltunk, akik jól tudtak együttműködni. Benne volt a tudásunk és a szerencse is

– mondta az 1954-es döntőről a legendás balszélső évekkel ezelőtt, aki részt vett a soron következő két világbajnokságon is. Ezzel az első német labdarúgóvá vált, aki egymás után három vébén részt vett.

Nagyon szomorú vagyok, pár héttel ezelőtt még telefonon beszéltünk a 90. születésnapja alkalmából Hans barátommal, és úgy tűnt, hogy jól van

– mondta a 85 éves Horst Eckel, a 63 évvel ezelőtt világbajnok csapatból az egyetlen, aki életben van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik