Foci

Hivatalos: visszatér a Manchester United korábbi menedzsere a Premier League-be

Miután a West Ham United hétfőn kirúgta a horvát Slaven Bilicet, megnyílt az út a Manchester Unitednél óriásit bukó, a Sunderlanddel pedig az előző szezonban kieső David Moyesnak, hogy ismét a Premier League-ben edzősdködhessen.

Kedd reggel a londoni csapat hivatalosan is bejelentette, hogy a tapasztalt menedzserrel folytatják.

Szeretném köszönteni David Moyest a csapatnál. Nagyon különleges pillanat ez, mert nyolc éve ez az első alkalom, hogy szezonközben váltunk edzőt. Olyan emberre volt szükségünk, aki rendelkezik már tapasztalattal a ligával és a játékosokkal kapcsolatban. Hiszünk abban, hogy David (Moyes) az az ember, akire most szükségünk van, hogy megfordítsuk a jelenlegi trendeket

– mondta a csapat társelnöke, David Sullivan. Hozzátette, Moyes az Evertonnál már bizonyított, és biztosított mindenkit, a West Hamnél is meg lesz minden lehetősége ugyanerre.

Sullivan Moyesról nyilván nem a manchesteri időszakát hozta fel: a skót menedzser 2013-ban vette át a visszavonuló Sir Alex Ferguson helyét, de már a szezon vége előtt menesztették. Azóta két csapatnál, a spanyol Real Sociedadnál és a már említett Sunderlandnél dolgozott.

A West Ham jelenleg 11 forduló után 9 ponttal csak a 18., kieső helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik