Foci

Dárdai Pál átalakítaná a videóbíró rendszerét

A Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál nincs teljesen megelégedve a Bundesligában használt videóbíró rendszerével. A Wolfsburg elleni 3-3-ra végződő mérkőzésen pedig volt alkalma ismerkedni a helyzettel, ugyanis a játékvezető húsz perc alatt két hazai találatot is érvénytelenített – a Farkasok szurkolói el is kezdték buzgón szdni a német szövetséget (DFB).

A Bildnek adott interjújában Dárdai amellett érvelt, hogy a kivetítőkön mutassák a stadionokban az esetet, amit a játékvezető figyel, hogy a szurkolók is értsék, mi történik.

Én amellett vagyok, hogy a kétes szituációkat mutassák meg a közönségnek is az eredménykijelzőn, így a szurkolók is tudni fogják, mi történt, mit miért ítéltek.

– idézi a portál Dárdait.

A magyar edző egyébként pártolja a videóbírót, szerinte csak profitálhat a technikai segítségből a német labdarúgás, ugyanakkor megérti, hogy a szurkolóknak dühítő a helyzet.

A Bayern elleni döntetlen során balszerencsések voltunk, egy tizenegyest nem kaptunk meg. Wolfsburgban viszont kétszer is mellénk állt a szerencse. Szerintem jó volt a videóbíró, azonban a játékvezetőnek van így is a legnehezebb dolga, minden segítség jól jön neki. Meg tudom érteni a szurkolók dühét ezzel kapcsolatban, hiszen várniuk kell, aztán meg nem történik semmi, a gólt végül nem adják meg – de hogy miért, azt nem láthatják.

Érdemes megjegyezni, hogy az amerikai sportokban hagyományos videóbírók esetében a játékvezetők bekapcsolják a mikrofonjukat és elmondják, mit láttak és mit ítélnek emiatt. Ha már a labdarúgásban is a videóbírót tekintik a jövő megoldásának, talán ebben a sportágban is megérne plusz tíz másodpercet ugyanez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik