Foci

Hat gólt és őrült izgalmakat hozott Dárdaiék meccse

A forduló egyik, ha nem a legjobb mérkőzését játszotta egymással a Wolfsburg és a Hertha a Bundesliga 11. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap.

Dárdai Pál együttese már az első percben megszerezte a vezetést: a középkezdés után pár másodperccel Maximilian Arnold a középpályán labdát veszített, Valentino Lazaro kihagyhatatlan helyzetbe hozta Vedad Ibisevicset. Érdekesség, hogy ezzel történelmet írt a bosnyák csatár, ugyanis

a Bundesliga történetében negyedszer szerzett gólt a meccs első percében, erre pedig egyedül Gerd Müller volt képes.

Ezek után a Wolfsburg tizenegyest kapott a 21. percben, csakhogy Mario Gomez a felső lécre bombázta a büntetőt, így maradt az előny a vendégeknél. Ennek ellenére az első félidő végére összeszedte magát a hazai csapat és a 41. percben sikerült egalizálniuk Yunus Malli fejesgóljával. Érdekesség, hogy Malli ekkorra már egyszer betalált, de a játékvezető les címén – helyes döntést hozva – érvénytelenítette a gólt a videóbíró segítségével.

A félidei szünetre már a Farkasoknál volt az előny, Daniel Didavi indította remekül Gomezt, akinek a lövése előbb a bal, majd a jobb kapufát érintette, mielőtt átgurult volna a gólvonalon.

 

Fordulás után gyorsan egyenlített a Hertha, az 53. percben Marvin Plattenhardt szabadrúgását Karim Rekik fejelte be a Wolfsburg kapujába. Sokáig azonban nem örülhettek a berliniek, hét perccel később újra a Farkasoknál volt az előny, miután Robin Knoche megcsúsztatott fejesét besodorta a vendégek kapujába Divock Origi.

Még erre is volt válasza Dárdai Pál csapatának, igaz a 83. percig kellett rá várni: Per Skjelbred indításából Davie Selke iramodott meg és bár első lövését hárította Koen Casteels, a közeli simétlés ellen már nem volt esélye. Az eredmény a ovábbiakban már nem változott, így egy rendkívül izgalmas mérkőzésen végül megosztoztak a pontokon a csapatok.

Végeredmény – Bundesliga, 11. forduló

Wolfsburg – Hertha 3-3 (2-1)
Gólszerző: Malli 41., Gomez 44., Origi 60. ill. Ibisevics 1., Rekik 53., Selke 83.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik