Foci

NB I: a forduló utolsó meccse volt a legizgalmasabb

A labdarúgó NB I 15. fordulójának záró mérkőzésén a Budapest Honvéd fordulatos mérkőzésen 4–3-ra legyőzte a Puskás Akadémiát.

AZ első félidőben még nem tűnt úgy, hogy gólfesztivált rendeznek a csapatok, sőt egyetlen gól esett 45 perc alatt, amikor Davide Lanzafame jobb oldali beadása után senki sem tudott tisztázni, amely így a hosszún érkező Holender Filip meglepett arcáról a bal alsó sarokba pattant.

Lett volna esélye az egyenlítésre a felcsútiaknak, ám Márkvárt Dávid góljánál nagy volt a káosz: a játékvezető lest ítélt, a vendégek viszont kezezést és tizenegyest reklamáltak.

Fordulás után aztán kinyílt a gólcsap, rögtön hét parc alatt egyenlített a Puskás Akadémia: Balogh Balázs kiugratása után Szakály Péter átvette a labdát, majd estében, 14 méterről, jobb belsővel a kapu bal alsó sarkába lőtt. Három perccel később már vezetett a PAFC, Szakály ezúttal lekészítette a labdát és Josip Knezevics lőtt a kapu jobb felső sarkába.

Újra három percet kellett csak várni egy gólra: Baráth Botond előrefejelt labdáját Eppel Márton csúsztatta meg, így Lanzafame ziccerben lépehetett ki. Az olasz csatár higgadtan eltolta a labdát a kapujából kilépő Hegedüs mellett, és a léc alá lőtte a labdát. Ezután következett egy kis gólcsend, majd ismét a vendégek szereztek vezetést: Lovric esett el ellenfele szorításában a bal oldalon, az alapvonalnál, majd a szögletzászlóról visszapattanó labdát Szakály beadta, Knezevics pedig ballal, hat méterről a hálóba lőtt.

Ezután megrohamozta az ellenfél kapujt a Honvéd, a kispestiek mindent megpróbáltak, de az egyenlítésre a 89. percig várni kellett – de erre a gólra érdemes volt! Davide Lanzafame 16 méterről, jobbal mesterien lőtte el a labdát, a jobb oldali kapufáról bepattant a kapuba. Ettől vérszemet kaptak a hazaiak és a győzelemért kezdték ostromolni Hegedüs Lajos kapuját.

Az egyenlítés után nem sokkal Patrick Mevongou buktatás miatt megkapta a második sárga lapját, így nem volt könnyű dolga Pintér Attila együttesének, de a 94. percig tartották magukat a vendégek. Ekkor azonban Banó-Szabó Bence a tizenhatos vonaláról adta középre a labdát, ahol az öt és feles vonalán álló Danilót senki sem zavarta, így könnyedén a kapuba fejelte a győztes gólt.

Végeredmény – NB I., 15. forduló

Budapest Honvéd – Puskás Akadémia 4-3 (1-0)
Gólszerző: Holender 23., Lanzafame 58., 89., Danilo 94., ill. Szakály 52., Knezevics 55., 71.

Ferencváros – Debrecen 2-1 (0-0)
Gólszerző: Varga 58., Priskin 60. ill., Jovanovic 83.

Videoton – Mezőkövesd 4-0 (3-0)
Gólszerző: Lazovics 7., 66., Henty 16., Scsepovics 36.

Vasas – Újpest 0-1 (0-0)
Gólszerző: Novothny 68.

Haladás – Paks 1-2 (0-0)
Gólszerző: Bartha 82., Szabó 86. ill. Tóth M. 92.

Diósgyőr – Balmazújváros 1-2 (1-1)
Gólszerző: Karan 32. ill. Tamás 20., Arabuli 94.
Kiállítva: Lipták 92. (DVTK)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik