Belföld

Tömegverekedés és súlyos sérültek a Fradi-DVSC meccsen

Szombat délután mintegy három és fél év után tértek vissza a ferencvárosi ultrák az Üllői útra. Azok, akik a Groupama Aréna átadása óta még nem szurkoltak a helyszínen csapatuknak.  Szó mi szó elképesztő hangulatot varázsoltak a zöldek a lelátóra, ahogy helyszínen lévő kollégánk írta a pokol lassan, de biztosan megérkezett.

Ekkor még nem sejtette, hogy szó szerint igazzá válik, amit írt.

Honlapunk információja szerint ugyanis a Ferencváros-DVSC (2-1) mérkőzés szünetében a visszatérő tábor helyén, a B-szektor alatti részen, a büfék előtt, több, mint két tucat Fradi szurkoló megtámadta két, szintén fradista társát. A két megtámadott szurkoló közül az egyik koponyasérüléseket szenvedett, súlyosan megsérült a szeme, jelenleg kórházban van.

A biztonsági szolgálat sietett a segítségükre, lényegét tekintve kimenekítették a fekete ruhát, csuklyát és maszkot viselő ultrák karmai közül. A 24.hu úgy tudja, hogy kések is előkerültek.

A rendőrség azonnal megkezdte az ügy kivizsgálását. A nyomozást és az elkövetők beazonosítását segítheti, hogy a terület, ahogy az egész stadion minden centimétere kamerák által figyelt.

Honlapunk az információval természetesen megkereste az FTC sajtóosztályát, akiktől az alábbi választ kaptuk:

Az FTC, a rendőrséggel együttműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében. Az eljárás befejezésééig felfüggeszti az összes érintett szurkoló kártyáját. Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az elmúlt három évben, amióta átadtuk a stadiont, ilyen még nem fordult elő.

Az ügy azért is érdekes, mert a héten épp honlapunknak nyilatkozott a három és fél év után visszatérő ultrák “Kápója”, Hamberger Ádám, aki úgy fogalmazott: a “visszatérés részletekeiről előre nem mondhatok semmit, de annyit elárulok, nagyot fog szólni, méltó lesz a Fradi-táborhoz.”

FTC-főszurkoló: Nem hiszem, hogy attól lesz valaki Fidesz-szavazó, mert megegyeztünk a klubbal
Három és fél év után visszamennek az ultrák a Ferencváros stadionjába. Vezetőjük ígéri, a fanatizmus marad, balhé viszont nem lehet a stadionban. Zsidózásról, cigányozásról, politikai érdekekről és a szombati nagy visszatérésről is beszélgettünk „a kápóval”.

Nagyot szólt. Fradista vert fradistát, ráadásul túlerőben, nem is sportszerű körülmények között. A mérkőzés harmadik félideje minden bizonnyal nem csak a rendőrségen, hanem az MLSZ-ben is tovább folytatódik.

Honlapunk megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot az eset kapcsán, ahol azt közölték, hogy

a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szombat délután – 4 óra 20 perc körül –  a mérkőzés szünetében tört ki verekedés eddig tisztázatlan okból. A dulakodásban az elsődleges információk szerint hárman sérültek meg: egy ember könnyebben, ketten viszont súlyosan Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja – fűzték hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik