Foci

Tusup: Nincs bennem sértettség, hogy nem lettem focikapitány

Az MLSZ véget vetett az össznépi találgatásnak, úgyhogy hétfő óta tudjuk, hogy a belga Georges Leekens a magyar válogatott újdonsült szövetségi kapitánya. A mostani döntés meglepőnek mondható, hiszen a 68 éves belga szakember nevét csak az utolsó pillanatban dobták be, de az még meglepőbb lett volna, ha Shane Tusupra esett volna a választás.

Hosszú Katinka férje és edzője pár napja azt írta a Facebook-oldalán, hogy várja az MLSZ megkeresését, mindezt azok után posztolta, hogy az Index szavazásán az ötödik helyen végzett.

Tusup nem hagyta szó nélkül a mostani döntést, azt írja, tudja, mit érezhetnek most az emberek, és nincs benne sértettség, hogy nem rá esett a választás. “Sokan próbáltátok megfejteni, vajon vicceltem vagy sem. Hallottam, a rádióban elmondta egy válogatott labdarúgó, hogy erőnléti edzőként vagy mérkőzések előtt motivátorként tudnék segíteni a csapaton. Szerintem igaza van.

Tévedés, hogy a modern sportban egy, a taktikához remekül értő szakedző meg tudja váltani a világot, ezek az idők elmúltak. Egy jó mai edző – főként egy nemzeti válogatottnál – a csapat első számú szellemi vezére, aki lángot tud gyújtani a játékosai szívében”

írja Tusup, aki jó bulinak nevezte ezt az egészet, és hálás volt azért, mert több támogatást kapott, mint amit remélt.

Azt is elárulta, annyira foglalkoztatta az edzősködés gondolata, hogy egy ízben azt álmodta, hogy ő áll a magyar kispadnál. “Nem játszottunk fantasztikusan, de sokkal jobban akartuk a győzelmet, és nyertünk, ti pedig fel-le ugráltatok a lelátón. Elmondhatom, hogy nektek köszönhetően ma már a magyar futballszurkolók közé tartozom.

Furcsa érzés, hogy bár papíron sok-sok éve a magyar úszótársadalom tagja vagyok, ahhoz hasonló szeretetet, tiszteletet és támogatást, mint amit ti pár hét alatt kimutattatok, onnan soha nem kaptam. Köszönöm nektek, Hajrá, Magyarország!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik