Foci

Reagált az Újpest az MLSZ súlyos büntetésére

Az MLSZ az Újpestet mint visszaesőt nagyon keményen megbüntette a Videoton elleni balhé miatt:

a fővárosi szurkolót az ellenfelet és annak egyik játékosát szidalmazták; a pályára dobtak többek között egy wc-ülőkét és az ellenfél két színes bőrű játékosa felé huhogtak. Ezért 1,5 millió forint befizetésére ítélték a klubot, illetve a következő két hazai meccs zárt kapus lesz.

Kedd este az Újpest a hivatalos oldalán reagált a történtekre.

Klubunk továbbra is hangsúlyozza, határozottan elutasít és elítél mindenfajta rasszizmussal kapcsolatos tettet, cselekedetet, így sajnálatos módon ezt a döntést tudomásul kell vennünk. Ugyanakkor az Újpest FC nyitott a Magyar Labdarúgó Szövetség, a többi labdarúgóklub és a szurkolók képviselőivel egy jövőbeni preventív megoldás/javaslatcsomag kidolgozására, amivel az ilyesfajta eseteknek teljes mértékben gátat lehet szabni

– írták a közleményben. A Sankovic-Henty-ügyben viszont nem elégedett a klub. A Fegyelmi Bizottság beidézi az Újpest labdarúgóját, Sankovic Bojant a rassszista vádak és a bizonyítékok miatt. A bizonyítékokat kifogásolják a fővárosiak.

Mi kell ahhoz, hogy Magyarországon lefújjanak egy meccset szurkolói rasszizmus miatt?
Az újpesti szurkolók egy részének viselkedése miatt félbeszakadt a Fehérvár elleni mérkőzés. De minek kellett volna történnie ahhoz, hogy a folyamatos huhogásnak komoly következménye legyen?

Értetlenül szembesültünk az idézésben található sportfegyelmi eljárás alapjául szolgáló cselekmény ismertetésének vonatkozásában, mely kijelentő mondatban közli a rasszista magatartás elkövetését játékosunkkal kapcsolatosan. Teszi mindezt hivatkozva a csakfoci.hu internetes portálon megjelent, Videoton FC által kiadott közlemény alapján. Sajnálatos módon azonban a klubunk által kiadott hivatalos közlemény, melyben tanuk által is alátámasztott módon reagált az elhangzottakra, nem került feltüntetésre

– írják méltatlankodva. Az ügyben döntés természetesen, november 9. után várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik