Foci

Kijuttatta a csapatát a vébére, mégis kirúgták

A legtöbb ország szövetsége akkor rúgja ki a válogatott edzőjét, ha nem sikerül kijutniuk valamelyik világversenyre. Ehhez képest a szerbek úgy rúgták ki Szlavoljub Muszlint, hogy a válogatott a D csoport megnyerésével kvalifikálta magát a jövő évi világbajnokságra. Tette azért is nagy dolog, mert a csoport kimondottan kiélezett volt: Ausztria, Írország, Szerbia és Wales is hasonló erőt képvisel.

Muszlin távozásának állítólag két oka van, az egyik, hogy az Ausztria elleni 2-3-s vereség illetve a Grúzia elleni 1-0-s győzelem alkalmával pocsékul játszott a csapata. A másik egészen abszurd: nem hívta meg a válogatottba a Lazióban jól játszó Szergej Milinkovics-Szavicsot.

Szerbia november 10-én Kína ellen, négy nappal később pedig Dél-Korea ellen játszik felkészülési mérkőzést, a helyi sajtó értesülései szerint Goran Bunjevcsevics sportigazgató, valamint Mladen Krsztajics, a szakmai stáb edzője hirdeti ki a válogatott névsorát. Krsztajics könnyen lehet, hogy végleg át is veszi a szövetségi kapitányi posztot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik