Foci

Hibás adatokat közölt az MLSZ az új szövetségi kapitányról

A Magyar Labdarúgó-szövetség hétfőn bejelentette, hogy Georges Leekens lesz a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. Ez idáig rendben is van, csakhogy a belga szakemberről közzétett adatlap hemzseg a hibáktól. Olyan hibáktól, amiket minimális erőfeszítéssel el lehetett volna kerülni.

Kezdjük rögtön az elsőre szembetűnővel: a szövetségnél senki sem vette a fáradtságot, hogy a belga játékosok klubjait frissítse. Olyan sztárokról beszélünk, mint Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne, vagy Eden Hazard. Az összes belga játékos csapata hibás.

Aztán ott van a szövetségi kapitányként vezetett válogatottak eredménysora. Belgiummal valóban kijutott Leekens a világbajnokságra, de ha a döntőbe is bejutott volna csapatával, arról bizonyára tudnánk. Az Afrikai Nemzetek Kupájának 2015-ös kiírásában Elefántcsontpart játszotta a döntőt Ghánával – tizenegyesekkel előbbi nyerte a tornát – ráadásul nem Marokkóban, hanem Egyenlítői Guineában rendezték az ANK-t.

Ugyanez a hiba 2017-ben is – igaz, itt legalább tényleg Gabonban rendezték a tornát – ahol Algéria nem jutott tovább a csoportjából, hanem két ponttal kiesett a B csoportból.

Fotó: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik