Foci

A hét legmeghatóbb futballsztorija: debütált a műkezes tinédzser

Valószínűleg itthon kevesen figyeltek fel a Petrolul 52-Mioveni mérkőzésre, amelyet a román kupában játszottak, és a vendégek 1-1 után büntetőkkel nyertek meg. A hosszabbítás már 10 perce ment, amikor pályára lépett a hazaiaknál a 18 éves Cosmin Lambru, aki nem mindennapi kitartásról tett tanúbizonyságot, hogy megvalósítsa az álmát, és futballista legyen.

Cosmin 8 éves volt, amikor a barátaival hazafelé tartott, és arra lett figyelmes, hogy egy teherautó éppen felé tart. „Megpróbáltam a kocsi alá kerülni, hogy ne üssön el, aztán egy brutális fájdalmat éreztem, de azt még észleltem, hogy kórházba visznek” – mesélte a balesetről.

Elsőre úgy tűnt, amputálni kell a bal karját, de szerencsére orvosa, Otilia Racasa a komplikációk ellenére meg tudta menteni a végtag nagy részét. A balesetből felépülve Lambru visszatért a futballpályára, és szépen végigjárta lépcsőfokokat, bár elismerte, nem volt könnyű alkalmazkodni a helyzethez.

Új dolgokat kellett megtanulnom, például azt, hogyan essek, miközben csak az egyik kezem használhatom, hogy tompítsam a földre érkezést. Nem volt könnyű, de nem sírtam és nem panaszkodtam. Nem szorulok segítségre, és nem is akarom, hogy így legyen. Nem félek belemenni a párharcokba, ez a futball, az erősek sportja. Az élet pedig egy véget nem érő harc”

– avatott be minket az ars poeticájába az ifjú focista, aki a mostani protézisét Olaszországban szerezte be, elmondása szerint nagyon drágán. De alighanem abban a pillanatban, amikor az edzője pályára küldte, azt érezhette, hogy ez az élmény minden pénzt megér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik