Foci

Megvan a korábbi csodacsapat új vezetőedzője

Kinevezték a Leicester City új vezetőedzőjét, miután a klub menesztette Craig Shakespeare-t az idei szezonban nyújtott gyenge teljesítményt. A korábbi bajnokcsapat a nyári szünetben körülbelül 60 millió fontot költött új játékosokra – például 25 millióért megszerezte a Manchester City csatárát, Kelechi Iheanachót, 15 millióért pedig a Sevilla védekező középpályását, Vincent Iborrát -, ennek ellenére rendkívül gyengén kezdte az új idényt, az eddigi kilenc forduló során mindössze kilenc pontot gyűjtött, így csupán a tabella 14. helyén áll.

Az új vezetőedzőt szerdán nevezték ki: Claude Puel ül majd le a csapat kispadjára, aki ezt megelőzően a Southampton trénere volt, ahonnan júniusban távozott.

Megtisztelő feladat a Leicester City menedzserének lenni, egy ambíciózus klub, amelynek értékrendje hasonló az enyémhez. A lehetőség, hogy segítsek a klubnak ismét felépíteni egy olyan fantasztikus eredményt, mint amire nem is olyan régen képes volt nagyon izgalmas, alig várom, hogy találkozhassak a tulajdonosokkal, a játékosokkal, a stábbal és a szurkolókkal!

– nyilatkozott az újdonsült vezetőedző.

Szombaton a Swansea City otthonában az eddigi másodedző, Michael Appleton irányította a Leicestert, amely 2-1-re győzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik