Foci

Ki ez a 18 éves tini, akit hősként ünnepelnek az Arsenalnál?

A 18 éves Eddie Nketiah tett róla, hogy megjegyezzék a nevét az angol futball szerelmesei, a fiatal srác a 85. percben szállt be csereként a Norwich elleni Ligakupa-nyolcaddöntőn, és kezdésnek első labdaérintéséből kiegyenlített, majd a hosszabbításban egy szép fejessel a továbbjutást is elintézte csapatának. Ő lett az első játékos, aki Arsene Wenger Arsenalhoz érkezése után született, és gólt lőtt a klub színeiben.

Csodacsere mentette meg az Arsenalt a kupaégéstől, megizzadt a ManCity
A 18 éves Eddie Nketiah a 85. percben beállt, első labdaérintéséből hosszabbításra mentette, a ráadásban pedig megnyerte csapatának a meccset.

Nketiah a Premier League-ben még nem mutathatta meg magát, az Európa Ligában ellenben már bemutatkozott, igaz, a BATE Boriszov ellen a 89. percben cserélték be, úgyhogy nem tudott komoly nyomot hagyni maga után.

Nketiah 2015-ig a Chelsea utánpótláscsapataiban szívta magába a tudást, és amikor a klub jelezte, hogy elengedi, az Arsenal próbajátékra invitálta, amit sikeresen teljesített, így ösztöndíjat kapott annál a csapatnál, amelynek gyerekként drukkolt.

Az U18-as csapatban hamar magára irányította a figyelmet, hiszen megbízhatóan termelte a gólokat, és ő lett a házi gólkirály 28 meccsen elért 24 találatával.

A gólok profi szerződést értek neki, amit 2016 szeptemberében írt alá, akkor azt nyilatkozta, kemény munkával jött össze számára a szerződés, de szeretne tovább fejlődni, és egyre közelebb kerülni az első csapathoz.

Ebben a szezonban már Mesut Özilékkel edzett, és bár most meglőtte élete első és második gólját az Arsenalban, az angol lapok még azt a kimenetelt érzik valószínűbbnek, hogy a következő idényben kölcsönadják őt az Ágyúsok, hogy a rendszeres játéklehetőség révén még inkább beleszokjon a felnőttfutballba.

„Szeretem, ahogy Eddig mozog a pályán, ahogy meglátja az üres területeket, az erejét, a munkamorálját és a törekvését, hogy mindent a lehető legjobban végezzen el”

– nyilatkozta róla Wenger, aki hálás lehet játékosának, hogy megúszott egy nagy blamát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik