Foci

Neymart kiállították a rangadón – videó

A francia bajnokság 10. fordulójában 2-2-s döntetlent játszott egymással a Marseille és a Paris Saint-Germain. A hazaiak kétszer is vezetéshez jutottak, ám a párizsiak mindkétszer egalizáltak, igaz másodjára csak az utolsó pillanatban sikerült.

Először Luiz Gustavo jutatta vezetéshez a hazai csapatot a 16. percben egy távoli bal lábas bombával, ám erre még az első félidőben volt válasza a PSG-nek: Adrien Rabiot cselezgetett a tizenhatoson belül, majd Neymar elé tálalt, a brazil pedig okoksan a bal alsó sarokba gurított.

Fordulás után sokáig nem esett gólt, de a 78. percben ismét a Marseille került előnybe, amikor Clinton N’Jie volt rendkívül harcias, Rabiot-tól elcsente a labdát, centerezését Florian Thauvin lőtte kapásból a kapuba. A vendégek nehezen viselték az eseményeket és a Marseille agresszív játékát, Neymart a 87. percben egymás után kétszer is buktatták, a brazil pedig felkapta a vizet és meglökte Lucas Ocampost. Utóbbi eljátszotta a nagy halált, amitől kisebb tömegjelenet alakult ki, de a célját elérte: a játékvezető felmutatta a 222 milliós csatárnak a második sárga lapját.

A PSG megmentője Edinson Cavani volt, aki a 93. percben egy szenzációs szabadrúgásgóllal egyenlített a 93. percben: az uruguayi lövése a felső lécről vágódott védhetetlenül a kapuba.

Döntetlenjével továbbra is veretlen a párizsi együttes és négy ponttal vezeti a francia bajnokságot a Monaco előtt.

Végeredmény – Ligue 1., 10. forduló

Marseille – Paris Saint-Germain 2-2 (1-1)
Gólszerző: Luiz Gustavo 16., Thauvin 78., ill. Neymar 33., Cavani 93.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik