Foci

Temérdek piros lapot osztottak ki Olaszországban

Az olasz élvonal kilencedik fordulójában majdnem minden mérkőzésen kiállítás sorsára jutott egy játékos vasárnap, hét mérkőzésből ötön osztottak ki piros lapot.

Időrendi sorrendben az elsőt Bruno Zuculini kapta a Chievo-Verona mérkőzésen, a vendégek középpályása a 20. percben egy lerántás miatt kapott sárga lapot, majd a 40. percben hátulról legyalulta ellenfelét. Ennek ellenére kiegyenlített a második félidőben egalizálni tudtak a vendégek, ám Sergio Pellissier a 77. percben megnyerte a meccset a Chievónak.

Ezután a leggyorsabban Leonardo Bonucci tudta kiállíttatni magát, az AC Milan hátvédje a 25. percben: az olasz hátvéd ellenfelének arcába könyökölt egy szabadrúgás előtt, az azonnali piros lapot a videóbíró használatával osztotta ki a játékvezető.

Szintén azonnali piros lapot kapott a Spal vendégeként első perces góllal győztes Sassuolo középpályása, Francesco Cassata. Az olasz középpályásnak az a bravúr jött össze, hogy a 87. percben csereként állt be, majd két perccel később már ki is állították durvaságért.

Ismét Nagy Ádám nélkül játszotta végig az Atalanta vendégeként az olasz bajnokit a Bologna. A hazaiak a 71. percben szerezték meg a mindent eldöntő találatot Andreas Cornelius révén. A vendégek ráadásul tíz emberrel fejezték be a meccset, mivel Geancarlo Gonzalez hat perc alatt két sárgával kiállt a hajrában.

A Juventus csatárának, Mario Mandzukicnak az esete talán a legérdekesebb mind közül. Az Udinese vendégeként Ali Adnan látszólag hátulról megrúgta a horvát csatár lábát a tizenhatoson belül, amiből aztán kisebb csetepaté alakult ki. A játékvezető végül úgy döntött, hogy két sárgát is ad a Zebrák támadójának: egyet színészkedésért, egyet pedig reklamálásért. Egyébként az iraki hátvéd is megkapta a sárgát szövegelésért. A Juve emberhátrányban is behúzta a meccset.

Két mérkőzésen sikerült befejezni a találkozót kiállítás nélkül: a Benevento kilencedjére is kikapott, a Fiorentina rámolt be egy hármast az újoncnak, az AS Roma pedig Alexandr Kolarov parádés szabadrúgásgóljával nyert a Torino vendégeként.

Eredmények – Serie A, 9. forduló

Chievo – Verona 3-2 (2-1)
Gólszerző: Inglese 23., 30., Pellissier 77., ill. Verde 6., Pazzini 55.
Kiállítva: Zuculini 40. (Verona)

AC Milan – Genoa 0-0
Kiállítva: Bonucci 25. (Milan)

Spal – Sassuolo 0-1 (0-1)
Gólszerző: Politano 1.
Kiállítva Cassata 89. (Sassuolo)

Atalanta – Bologna 1-0 (0-0)
Gólszerző: Cornelius 71.
Kiállítva: Gonzalez 80. (Bologna)

Benevento – Fiorentina 0-3 (0-1)
Gólszerzés: Benassi 18., Babacar 48., Thereau 66.

Torino – AS Roma 0-1 (0-0)
Gólszerző: Kolarov 69.

Udinese – Juventus 2-6 (1-2)
Gólszerző: Perica 8., Danilo 48., ill. Samir (öngól) 14.,  Khedira 20., 59., 87., Rugani 52., Pjanic 90.
Kiállítva: Mandzukic 26. (Juventus)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik