Foci

Utolsó perces tizenegyessel nyert a DVTK

A címvédő Budapest Honvéd 2-1-re kikapott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján, Debrecenben.

Ugrai Roland már a huszadik percben vezetést szerzett egy gyors támadás végén, Gróf Dávid mozgásával ellentétes irányban gurított a Honvéd kapujába. Még szünet előtt egyenlítettek a kispestiek, Davide Lanzafame szabadrúgása után a kifejelt labdát Holender Filip mellre vette, majd a labdát kapásból, jó 19 méterről a bal felső sarokba lőtte gyönyörű mozdulattal.

A második félidőben főleg szabadrúgásokból tudott veszélyeztetni a Honvéd, mégis inkább a Diósgyőr támadójátéka volt veszélyes. A 77. percben Ivan Lovric ütközött az idén először pályára lépő Bacsa Patrikkal, Szabó Zsolt pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Ugrai állt, azonban a félmagasan meglőtt lövését kitenyerelte Gróf.

Végül mégis egy tizenegyes döntötte el a meccset: Bobál Dávid háta mögé hullott egy labda, amit egészen akrobatikus mozdulattal pöckölt el ellenfele elől. Mozdulatával azonban a labda után Busai Attilát is eltalálta, a játékvezető pedig ismét tizenegyest ítélt. Bobál ráadásul sárga lapot kapott, a mérkőzésen már másodszor, így kiállította őt Szabó Zsolt. Ezt már nem hibázta el a görög Nikolaosz Ioannidisz, s mivel a játékvezető rögtön le is fújta a meccset, 2-1-re nyert a Diósgyőr.

Eredmények – NB I, 13. forduló

Diósgyőr – Honvéd 2-1 (1-1)
Gólszerző: Ugrai 20., Ioannidisz 93., ill. Holender 37.
Kiállítva: Bobál 92.

Ferencváros – Újpest 1-0 (0-0)
Gólszerző: Böde 81.

Debrecen – Haladás 1-1 (0-1)
Gólszerző: Tabakovic 68. ill., Kiss 3.

Videoton – Puskás Akadémia 2-0 (0-0)
Gólszerző: Juhász 88., Henty 92.

Vasas – Balmazújváros 1-2 (0-2)
Gólszerző: Remili 59. ill. Sigér 32., Arabuli 42.

Paks – Mezőkövesd 1-1 (1-1)
Gólszerző: Simon 17. ill.  Koszta 29.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik