Foci

Moszkva után Valenciában is kiütötték a Sevillát

Rettenetes hete van a Sevilla csapatának. Eduardo Berizzo együttese meglepetésre súlyos 5-1-s vereséget szenvedett kedden a Szpartak Moszkva vendégeként. Úgy fest nem sikerült szombatra kiheverni a megrázkódtatást, ugyanis a Valencia négyet vágott a csapatnak.

Az első gólig a 43. percig kellett várni, de bátran állítjuk, megérte: Goncalo Guedes két hátvédet is kibillentett az egyensúlyából, majd pazarul bombázott a hosszú felső sarokba. A második félidőben öt perc alatt megduplázták előnyüket a denevérek, Simone Zaza huzogatott a tizenhatoson belül, majd megtolta és a hosszú alsóba gurított.

Ekkor még kevés jele volt annak, hogy kiütés lesz a dologból, a következő gólra a 83. percig kellett várni, egy gyors ellentámadás végén Santi Mina talált a kapuba. A kegyelemdöfést az első gól szerzője, Guedes vitte be a hosszabbításban, egy remek indítás végén pimaszul emelte át a kapuson a labdát.

Szombaton két másik mérkőzést is játszottak, a Levante és a Getafe sem tudta megtörni rossz sorozatát, előbbi négy, utóbbi három mérkőzés óta nyeretlen, 1-1-re végeztek egymással. A Betis viszont kényelmesen, 2-0-ra verte az Alavest.

Eredmények – La Liga, 9. forduló

Valencia – Sevilla 4-0 (1-0)
Gólszerző: Guedes 43., 92., Zaza 50., Mina 83.

Betis – Alaves 2-0 (1-0)
Gólszerző: Sanabria 13., Alexis (öngól) 75.

Levante – Getafe 1-1 (0-0)
Gólszerző: Morales 62. ill. Fajr 59.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik