Foci

Böde Dániel döntötte el a derbit

Éppen olyan küzdelmesnek bizonyult az Újpest ferencvárosi vendégjátéka, amilyennek várni lehetett. Az első félidőben még kevés igazán nagy helyzet alakult ki a hasonló taktikai hadrendben felálló felek 4-4 alkalommal próbálkoztak.

Félidőben – némi meglepetésre – cseréltek a hazaiak: Sztefan Szpirovszki helyett Leandro futott ki a gyepre, később pedig beállt a sérüléssel bajlódó Varga Roland is, akivel felpezsdült a Fradi támadójátéka. Az Újpest és a Ferencváros is kidolgozott egy-két helyzetet, ám ezek rendre kimaradtak: Josiph Paintsil távoli bombája a kapufán csattant, Windecker József közeli fejese kapu mellé ment.

A hajrában egy kicsit a zöld-fehérek tudták ráerőltetni az akaratukat ellenfelükre, s egy gyors akció végén Lovrencsics Gergő beívelését Böde Dániel fejelte a kapuba a 81. percben, amire már nem volt ideje válaszolni a lila-fehéreknek.

Ezalatt a Balmazújváros nagy meglepetést okozott: 2-1-re legyőzték a Vasas csapatát. Sigér Dávid és Bachana Arabuli góljaival már a félidőben két góllal elhúzott az újonc, fordulás után csak a szépítés jött össze az angyalföldieknek: Remili Mohamed értékesítette a büntetőjét.

Nehéz mérkőzése volt a Videotonnak is, a székesfehérváriak Felcsúton fogadták a Puskás Akadémia együttesét és úgy tűnt, gól nélküli pontosztozkodás lesz a meccs vége. Juhász Roland azonban a 88. percben vezetést szerzett, majd Ezekiel Henty végleg eldöntötte a találkozó sorsát.

Nem bírt egymással a Debrecen és a Haladás, valamint a Paks és a Mezőkövesd sem, mindkét találkozó 1-1-re végződött.

Eredmények – NB I, 13. forduló

Ferencváros – Újpest 1-0 (0-0)
Gólszerző: Böde 81.

Debrecen – Haladás 1-1 (0-1)
Gólszerző: Tabakovic 68. ill., Kiss 3.

Videoton – Puskás Akadémia 2-0 (0-0)
Gólszerző: Juhász 88., Henty 92.

Vasas – Balmazújváros 1-2 (0-2)
Gólszerző: Remili 59. ill. Sigér 32., Arabuli 42.

Paks – Mezőkövesd 1-1 (1-1)
Gólszerző: Simon 17. ill.  Koszta 29.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik