Foci

Bajnokok Ligája: a szezon meccsét játszotta a Chelsea és a Roma

Szerda este játszsották a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulóját az A, B, C és D csoportban.

A forduló rangadójának az AS Roma londoni vendégjátéka bizonyult. Hamar vezetést szerzett a Chelsea a 11. percben, amikor David Luiz tüzelt okosan az olaszok kapujának bal oldalába. A 37. percben Eden Hazard növelte az előnyt, miután a Farkasok eladták a labdát és Álvaro Morata nagyszerűen ívelte át a kapu túloldalára a labdát.

Úgy tűnt hamar simává alakulhat a mérkőzés, ám pár perc alatt szépített Aleksandr Kolarov egy bombagóllal. Fordulás után vált igazán lüktetővé és izgalmassá a játék, Edin Dzeko pedig a 64. és a 70. perc között duplázni tudott, amellyel megfordították a meccset a rómaiak. Mindössze öt percig örülhettek a vezetésnek, Hazard ugyanis beállította a 3-3-s végeredményt egy fantasztikus mérkőzésen.

Hasonlóan szorosnak bizonyult a Sporting torinói vendégjátéka, ugyanis Alex Sandro öngóljának hála a 12. percben némi meglepetésre a portugálok szereztek vezetést. A Juventus még az első félidőben egyenlíteni tudott, csakhogy a győztes gól sehogy sem akart összejönni. A Zebrák hőse Mario Mandzukic volt, a horvát csatár a 84. percben Douglas Costa beívelését fejelte az ellenfél kapujába.

A másik lisszaboni csapat, a Benfica is kikapott egy góllal: nagy csatában Marcus Rashford szerezte meg a mindent eldöntő találatot, amellyel százszázalékos maradt az A csoportban a Manchester United.

A Barcelona annak ellenére is simán verte a görög Olympiakosz együttesét, hogy Gerard Piquét a játékvezető kiállította a mérkőzés 42. percében. Igaz, mire ez megtörtént, egy öngólnak hála már vezettek a katalánok. A második félidőben Lionel Messi remek szabadrúgásának és Lucas Digne hajszálpontos lövésének hála nem maradt kérdés, kicsit több mint egy óra játék után, hogy ki nyeri a mérkőzést, az Olympiakosznak csak a szépségtapasz maradt.

Simán nyert odahaza a Bayern München a Celtic ellen, a PSG pedig négyet számolt az Anderlechtre.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

A csoport

Benfica – Manchester United 0-1 (0-0)
Gólszerző: Rashford 64.
Kiállítva: Luisao 92. (Benfica)
CSZKA Moszkva – Basel 0-2 (0-1)
Gólszerző: Xhaka 29., Oberlin 90.

B csoport

Bayern München – Celtic 3-0 (2-0)
Gólszerő: Müller 17., Kimmich 29., Hummels 51.
Anderlecht – Paris Saint-Germain 0-4 (0-2)
Gólszerző: Mbappé 3., Cavani 44., Neymar 66., Di María 88.

C csoport

Chelsea – Roma 3-3 (2-1)
Gólszerző: David Luiz 11., Hazard 37., 75., ill. Kolarov 40., Dzeko 54., 70.
Quarabag – Atlético Madrid 0-0

D csoport

Barcelona – Olympiakosz 3-1 (1-0)
Gólszerző: Nikolaou (öngól) 18., Messi 61., Digne 64., ill. Nikolaou 90.
Kiállítva: Piqué 42.
Juventus – Sporting 2-1 (1-1)
Gólszerző: Pjanic 29., Mandzukic 84., ill. Sandro (öngól) 12.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik