Foci

Premier League: a Leicester City megint kirúgta a vezetőedzőjét

Az angol labdarúgó-bajnokság előző szezonjának egyik legszívfacsaróbb híre volt, amikor az akkor még címvédő Leicester City a rossz szereplés miatt menesztette csodatevő menedzserét, Claudio Ranierit. Az olasz némi szünet után a Nantes irányítását vette át, most velük szállítja a bravúrokat.

Ranieri segédedzője, Craig Shakespeare ugrott be a Leicesternél és olyan jól teljesített vele a csapat (12.-ek lettek végül), hogy a nyáron állandósították a posztján, három évre írt alá. Eltelt négy hónap, erre most söpört végig az angol sajtón, a többi közt az Eurosport is megírta, hogy

a Licester vezetői kirúgták Shakespeare-t.

A Leicester 8 bajnokin csak egyszer nyert, háromszor ikszelt és már négy vereségük is van. Kiesőhelyen állnak, csak a 18.-ak.

Ez a második edzőváltás a Premier League-szezonban. Korábban a Crystal Palace küldte el Frank De Boert, aki ezzel ráadásul még rekordot is döntött, 77 napig és összesen négy bajnokin irányította a csapatot. Az utódja, Roy Hodgson is rendesen megizzadt, igaz a hétvégén meg legyőzték a címvédő Chelsea-t.

Fotó: Eurosport/DPPI/Bennett Dean

Ajánlott videó

Olvasói sztorik