Foci

Alan Shearer szerint az angol válogatott nem nyeri meg a vébét

Alan Shearer, 63-szoros angol válogatott labdarúgó szerint Anglia nem tartozik a világbajnokság esélyesei közé, még annak ellenére sem, hogy az utánpótlás-világversenyeken jól szerepelt a szigetország: az U20-as válogatott megnyerte a júniusi világbajnokságot, míg az U19-es együttes Európa-bajnoki címet ünnepelhetett egy hónappal később.

A pályafutása során 559 mérkőzésen 283 gólig jutó csatár emlékeztetett arra is, hogy a 2016-os Európa-bajnoksághoz képest fejlődést akar látni a csapattól.

Ez nem lesz nehéz, figyelembe véve, hogy miként búcsúztunk Izland ellen tavaly

Shearer végre kimondta azt is, amit már rég mindenki tud: meglátása szerint az angolok szereplése régóta ugyanolyan:

a selejtezőket általában könnyedén veszi, a nagy tornákon viszont képtelen jól teljesíteni.

Az angolok 2002-ben és 2006-ban egyaránt negyeddöntőt játszottak a világbajnokságon, 2010-ben a csoportkör után rögtön búcsúztak, a legutóbbi, brazíliai tornán viszont már a csoportból sem jutottak tovább.

Ennek egyik fő oka az, hogy a fiatal angol játékosok nem kapnak lehetőséget a Premier League-ben. A legnagyobb klubok rengeteg pénzt elköltenek minden évben, hogy a legnagyobb sztárokat szerződtessék, ugyanis hatalmas rajtuk a nyomás, hogy évről évre jól teljesítsenek

– mondta Shearer.

A 47 éves ex-csatár azt is megjegyezte, hogy a rengeteg pénzért kispadra ültetett, felsült külföldi edzők után örül, hogy egy fiatal angol szakember kapott bizalmat a szövetségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik