Foci

Van der Vaart: A magyarokat még simán megverjük azért

A 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság bronzérmese, Hollandia nem lesz ott a jövő évi oroszországi tornán. A 34 éves, 109-szeres holland válogatott Rafael van der Vaart ebből az alkalomból beszélt a német Sport 1 portálnak, hogy mi is állhat a válogatott és úgy összességében a holland foci rossz szereplése mögött.

Nagyon szomorú és csalódott vagyok, de nem lepett meg a végkimenetel, ez egy hosszabb szakasz eredménye. A labdarúgásunk pokoli rossz helyzetben van jelenleg, az emberek rettentően elkeseredettek

– mondta a Midtjylland futballistája. El is mondta, mi áll a háttérben.

Nincsenek már Wesley Sneijdereink, Robin van Persie-jeink, Dennis Bergkampjaink. Sajnos ők már nem szerepelnek a válogatottban, és hiába verjük simán a magyarokat vagy a svédeket, nincs bennünk több.

Van der Vaart szerint Hollandiát nem életszerű a franciákkal és a németekkel összevetni, óriási a különbség a csapatok között.

Nemrég a válogatott legjobbjai topcsapatokban játszottak, most meg mondjuk egy Watfordban. Generációváltásra van szükség és odafigyelésre. A tehetségek beépítésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik