Foci

Nincs pihenő: Messi szombaton már Madridban játszik rangadót a Barcával

Mozgalmas hete van Lionel Messinek. Az argentin labdarúgó előbb hazája válogatottját lőtte ki a világbajnokságra, szombaton este pedig az első komoly ütközetre készül a Barcelonával a bajnoki szezonban, az Atlético Madridhoz látogatnak a katalánok.

Bár a Mundo Deportivo szerint kissé fáradtnak tűnt a pénteki edzésen – nem meglepő, a válogatott meccsek mellett vegyük ide azt is, hogy itteni idő szerint szerda hajnalban játszottak Ecuadorban –, elképzelhetetlen, hogy ne lépjen pályára szombaton. Ő cipeli a hátán eddig a Barcelonát, 11 gólja és két gólpassza van.

És az Atlético az egyik kedvenc ellenfele, 22 bajnoki meccsen 22 gólt szerzett ellenük. Csak a Sevillának lőtt többet, 23-at.

Érdekesség, de az Atléticónak a bajnokságban nem megy hazai pályán az Barca ellen. A BL-ben az elmúlt években kétszer is legyőzték otthon Messiéket, a La Ligában viszont 2010-ben nyertek legutóbb házigazdaként. Ezt a sorozatot szeretnék most megszakítani.

A Bajnokok Ligájában és a spanyol élvonalban is címvédő Real Madrid ezúttal idegenben játszik, de szinte el sem kell hagynia a város határát, hiszen a Getafe vendége lesz. Zinedine Zidane vezetőedző Gareth Bale, Mateo Kovacic, Dani Carvajal és Keylor Navas játékát is kénytelen lesz nélkülözni.

La Liga, 8. forduló, szombat

Athletic Bilbao-Sevilla 13.00
Getafe-Real Madrid 16.15
Alavés-Real Sociedad 18.30
Atlético Madrid-Barcelona 20.45

Fotó: AFP/DPPI/Andres Garcia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik