Foci

Kezdj el gyűjteni, ha a ki akarsz jutni egy-egy vb-meccsre

16:9
16:9

Attól még, mert a magyar labdarúgó-válogatott nem jutott ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra, egészen biztos, hogy jó néhány futballszurkoló szeretné a helyszínen megnézni a meccseket. Nos, az értékesítés még messze nem kezdődött meg, de a FIFA csütörtöki tájékoztatása szerint a döntőre máris hatalmas az érdeklődés – 300 ezer szurkoló jelentkezett be, ahogy a nyitómérkőzésre is 150 ezren igényeltek már jegyet.

A 2018-as nem lesz a legolcsóbb világbajnokság. A vb-belépők ára 90 és 920 euró között (28 ezer-285 ezer forint) mozog. Felmentünk egy ismert jegyértékesítő oldalra és meglepődtünk, mert ott már 330 00 – 1,2 millió forintos összegnek megfelelő eurót kérnek el egy harmadtól első kategóriás jegyért a június 14-én esedékes nyitómeccsre.

A mérkőzések egymástól távol, Szentpétervártól Moszkván át Szocsiig, csak repülővel elérhető távolságban lesznek, és minden bizonnyal az orosz szállodatulajdonosok is úgy érzik majd, hogy a jelentős kereslet miatt itt az ideje árat emelni.

Az igénylések 70 százaléka a rendező országból érkezett, ezenkívül sokan érdeklődnek a torna iránt Németországból, Brazíliából, Mexikóból, Argentínából, az Egyesült Államokból, Kolumbiából, Egyiptomból, Kínából és Lengyelországból is.

Ami a korábbi vb-ket illeti, az első értékesítési szakaszban a 2014-es brazíliai világbajnokságra 6,1, a 2010-es dél-afrikaira pedig 1,6 millió igénylés futott be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik