Foci

Messi megtette, amit megkövetelt Argentína

Lionel Messi vezérletével egygólos hátrányról fordítva 3-1-re győzött kedden az argentin labdarúgó-válogatott Ecuador vendégeként, sikerével pedig kijutott a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

Pedig a legutóbb ezüstérmes együttesnek nem indult jól a dél-amerikai selejtezősorozat utolsó fordulója, ugyanis már az első percben hátrányba került. A folytatásban viszont a Barcelona sztárja mesterhármast ért el, mellyel csapata nemcsak megfordította és megnyerte a találkozót, hanem ki is jutott a vb-re, így 1974 óta ez lesz sorozatban a 12. részvétele.

Mi is írtunk arról, hogy mennyire Messi-függő Argentína, és ez ismét bebizonyosodott, nélküle bajban lett volna a csapat. A második és a harmadik gólt érdemes megnézni a videón, mindkettőt egy-egy zseniális villanás eredményezte.

A kétszeres világbajnok argentinokon kívül Kolumbia és a szintén kétszeres vb-aranyérmes Uruguay kvalifikálta magát a vb-re az utolsó játéknapon: utóbbi két öngólja ellenére (főleg az első volt komikus) hazai pályán 4-2-re verte Bolíviát, előbbi pedig 1-1-es döntetlent ért el Peruban.

A limai találkozón mindkét félnek megfelelt a döntetlen, mert a legutóbbi két Copa Americán győztes Chile 3-0-ra kikapott a már vb-résztvevő Brazília otthonában, így Peru ötödik helyezettként interkontinentális pótselejtezőt vívhat novemberben Új-Zélanddal.

A brazilok győzelméhez kellett Claudio Bravo nagy hibája is, akinek a melléről kipattant egy mérsékelten veszélyes Dani Alves-szabadrúgás, ezt Paulinho büntette, majd Gabriel Jesus két perc múlva Neymar zseniális átvétele után könnyű gólt szerzett, hogy aztán a hosszabbításban szó szerint a kapuba gyalogoljon a labdával, amikor Claudio Bravo felment egy pontrúgáshoz.

Az egyaránt 26 pontos Peru és Chile között mindössze két gól döntött a végelszámolásban, előbbi 27-26-os, utóbbi 26-27-es gólkülönbséggel zárt.

Dél-amerikai vb-selejtezők, 18. forduló:

Paraguay – Venezuela 0-1 (0-0)
Brazília – Chile 3-0 (0-0)
Ecuador – Argentína 1-3 (1-2)
Peru – Kolumbia 1-1 (0-0)
Uruguay – Bolívia 4-2 (2-1)

A végeredmény: 1. (és vb-résztvevő) Brazília 41 pont, 2. (és vb-résztvevő) Uruguay 31, 3. (és vb-résztvevő) Argentína 28, 4. (és vb-résztvevő) Kolumbia 27, 5. (és pótselejtezős) Peru 26 (27-26), 6. Chile 26 (26-27), 7. Paraguay 24, 8. Ecuador 20, 9. Bolívia 14, 10. Venezuela 12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik