Foci

Vanczák Vilmos: Nincs kire építeni a magyar válogatott mögött

A Svájc elleni 2-5 után nyilatkozott az M4 Sportnak a 79-szeres magyar válogatott, a jelenleg a felcsúti Puskás Akadémián futballozó Vanczák Vilmos. A hátvéd elmondta, nem tűnik túl rózsásnak a jövő a magyar válogatott szempontjából.

Saját magát verte meg ezekkel a hibákkal a csapat

– utalt a Svájc elleni vb-selejtezőre a Puskás Akadémia 34 éves játékosa.

A svájci felsülés a magyar labdarúgás állatorvosi lova
Svájc ellen nem a kényszerpályán mozgó Bernd Storck, hanem az egész magyar futballiparág bukását láttuk. Elemzés.

Szerinte meglepető, hogy a csoportelső jelenleg veretlen, pedig a csoportban, ugye, ott van a Cristiano Ronaldóval felálló Portugália is. Az már más kérdés, hogy ha kedden, Lisszabonban végül Portugália megveri Shaqiriéket, Ronaldóék lesznek ott egyeneságon a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

Vanczák szerint a magyaroknak el kell felejtenie a bázeli meccset, csak előre szabad tekinteni. Elmondta, nála Gulácsi Péter kezdene Feröer elleni. Pszichológiai megfontolásból, véli. Aztán ráfordult a múlthét másik nagy magyar pofonjára, a magyar-olasz U21-es meccsre. Akkor 6-2-re kaptunk ki hazai pályán.

Elkeserítő, hogy kaptunk egy ötöst Svájc ellen. Sajnos azt sem mondhatjuk, hogy nézzük a fiatalokat, akikre a válogatott épülhet. Nincs a felnőtt csapat mögött komoly bázis, nincsenek olyan játékosok, nincs olyan merítései lehetőség, akikre tudnánk építeni

– fakadt ki a korábbi válogatott labdarúgó.

A magyar válogatott az utolsó vb-selejtező meccsén Feröert fogadja a Groupama Arénában október 10-én, kedden, 20.45-től. A mérkőzést a 24.hu-n is élőben követheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik