Foci

Urbán: A magyar ember szeret nulla munkával sok pénzt keresni

urban-florian(430x286).jpg (urbán flórián)
urban-florian(430x286).jpg (urbán flórián)
A korábbi negyvenszeres válogatott labdarúgó igen keményen fogalmazott a válogatottal és az általa csak "embernek" nevezett Bernd Storck szövetségi kapitánnyal kapcsolatban..

A magyar labdarúgás fősodrából kiszoruló Urbán Flórián a Hír TV Reggeli Járat kedd reggeli vendégeként fogalmazott meg kőkemény kritikát a magyar válogatott német szövetségi kapitányával kapcsolatban. A negyvenszeres válogatott labdarúgó a Feröer-szigetek elleni utolsó vb-selejtező előtt ilyen kijelentéseket tett:

  1. Sehova nem halad a magyar futball, egy helyben áll.
  2. Az U21 kapott egy hatost, a felnőtt válogatott kapott egy ötöst – tizenegy gól, két mérkőzés. Az embereket most már nem kellene hülyíteni mindenféle maszlaggal.
  3. Mindenki látja, hogy semmi nem történik a pályán, nincs egy felépített támadásunk.
  4. Nem lehet látni a koncepciót. Volt az embernek két éve, hogy valamilyen rendszert felépítsen. Az Eb-után megtalálja azt a húsz fiút, aki képes ugyan arra a teljesítményre, mint amit az Eb-n láttunk, de nem tudta. Össze-vissza cserélgette az embereket, nincs rendszer, nem láttunk semmit, hogy mit akarnak játszani.
  5. Építkezünk, építkezünk, miközben még mindig a földön állunk.
  6. Az eredmény minősít mindenkit.
  7. Ennek az embernek vannak felettesei, akiknek észre kéne venni, hogy ez az ember alkalmatlan a feladatra és ennek a pénznek a tizedéből egy magyar edző ugyanezt a produkciót meg tudta volna csinálni, de szerintem még többet is.
  8. Az embernek menni kell, már régen mennie kellett volna.
  9. Milliárdokat költenek a magyar labdarúgásra, közpénzeket szórnak szanaszét, és semmi nem történik, öt gólok, hat gólok. Az eredmény minősít mindenkit.
  10. A magyar ember olyan, hogy szeret nulla munkával sok pénzt keresni. Én is ilyen vagyok. Belgiumban is ezt csináltam, ha lehetett nem edzettem szerda-péntekig,  csak épp annyi erőm volt, hogy összeestem a meccsen. Amikor meg olyan edzőm volt, aki kihajtotta belőlem, akkor meg mentem mint az ördög. A magyar megcsinálja a munkát, csak ki kell verni belőle.
  11. Ma Magyarországon egy első osztályú játékos többet keres, mint egy belga első osztályú, ezt tudom, mert van kapcsolatom.
  12. Meg kell fordítani a rendszert. Keressen a futballista nyolc milliót, de a pályán dolgozzon meg érte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik