Foci

Elképesztő érzelmek törtek elő a 95. perces, vb-t jelentő gól után – videó

Mexikó után Costa Rica is kvalifikálta magát a világbajnokságra a CONCACAF-zónából.

Costa Rica úgy léphetett pályára az utolsó előtti fordulóban Honduras ellen, hogy egy döntetlennel már kijut a vébére. A vendégek is nagyon motiváltak voltak, hiszen egy győzelemmel beértek volna a harmadik helyen álló amerikaiakat, és kedvező helyzetbe hozhatták volna magukat az utolsó kör előtt.

A 66. percig 0-0 volt az állás, ekkor azonban drámai csönd telepedett az Estádio Nacionalra, mert a vendégek Eddie Hernández bombafejesével vezetést szereztek.

Már úgy tűnt, Honduras elviszi a három pontot, de a bíró 6 percet hosszabbított, és a 95. percben Bryan Ruiz beadása után Kendall Waston fejese a hálóban kötött ki, ez a gól pedig kijuttatta a vébére Costa Ricát.

A gólszerző a mezét levéve ünnepelt, a kommentátor és a lelátó őrjöngött, miközben az egyik hondurasi majdnem szétverte a kispadot dühében, ő is érezte, mekkora lehetőséget hagytak veszni.

Costa Rica ötödször szerepelhet majd vébén, 2014-ben egészen a negyeddöntőig jutottak, pedig akkor a csoportban három világbajnok, Anglia, Olaszország és Uruguay volt az ellenfelük.

A magyar válogatott a meglehetősen gyászos 2017-es évet november 14-én Keylor Navas és társai ellen zárja, úgyhogy legalább elmondhatjuk, hogy egy vb-résztvevőket látunk vendégül, esetleg megkérdezhetjük tőlük, hogy van az, hogy nekik megy ez a vb-dolog.

eredmény:

CONCACAF-zóna, vb-selejtezők, 9. forduló:
Costa Rica- Honduras 1-1 (0-0)
gól: Watson (95.), illetve E. Hernández (66.)

Az állás: 1. Mexikó 21 (már kijutott), 2. Costa Rica 16 (már kijutott), 3. Egyesült Államok 12, 4. Panama 10 (7-9), 5. Honduras 10 (10-17), 6. Trinidad és Tobago 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik