Foci

A gólpasszt adó bíró miatt lehetett ideges a Videoton-védő

Rangadót nyert Szenegál, amely a Videoton hátvédjével, Stopirával felálló Zöld-foki-szigetek ellen győzött 2-0-ra világbajnoki selejtezőn.

Mindkét szenegáli gól a hajrában született, Diafra Sakho a kapusról kipattanó labdát lőtte be a 82, percben, majd a hosszabbításban Cheikh N’Doye döntött el mindent egy látványos lövéssel.

A második gól nemcsak a lövés miatt érdekes, hanem azért is, mert gyakorlatilag a rosszul helyezkedő bíró adta a gólpasszt, miután a menteni igyekvő védő passza eltalálta a sporit, akiről N’Doye elé került a labda (az eset 00:26-tól látható a videón).

Stopira is látható egyébként a videón 2-es mezben, de egyik esetben sem tudott segíteni a csapatán. Afrikában jelenleg a selejtező utolsó köre zajlik, amikor az öt négycsapatos csoportból az első helyezettek jutnak ki a vébére, amire a mostani vereséggel a Zöld-foki-szigeteknek már csekély esélye maradt.

A csoportot Szenegál vezeti 8 pontjával, Stopiráéknak és Burkina Fasónak 6-6 pontjuk van, de eggyel több meccset játszottak, mint az éllovas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik