Foci

Piqué és David Silva direkt sárgáztak ki magukat?

Spanyolországnak már nem kell izgulnia, az Albánia elleni 3-0-s győzelemmel kijutott a jövő évi világbajnokságra, ahol a fogadóirodák oddsai alapján a favoritok közé tartozik majd.

Az albánok ellen tíz perc alatt eldőltek az érdemi kérdések, a 16. és a 26. perc között három gólt is szereztek a spanyolok, Isco góllal és gólpasszal vette ki a részét a meccs lezárásából.

Az Alicantéban rendezett meccsen a spanyol drukkerek az elmúlt években megszokott módon rendre kifütyülték Gerard Piquét, amikor a Barcelona védőjénél volt a labda, a lecserélésekor azonban az őt megtapsolók miatt kevésbé lehetett hallani az ellentábort.

Piqué a 48. percben sárga lapot kapott, emiatt nem játszhat a selejtezősorozat utolsó meccsén, Izrael ellen. Ugyanez a helyzet David Silvával, mindketten második sárgájukat gyűjtötték be a sorozatban, és nem kizárt, hogy tudatosan tették, hogy inkább egy tét nélküli meccsen töltsék le az eltiltásukat. Nem lenne egyedi eset, láttunk már ilyet korábban is.

A spanyol keretből Jordi Albát, Sergio Ramost és Thiago Alcantarát fenyegeti az eltiltás egy újabb sárga lap begyűjtése esetén, kíváncsian várjuk, Julen Lopetegui kapitány játszatja-e őket hétfő este a jeruzsálemi meccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik