Foci

Hivatalos: régi-új sikerkovácsa irányítja tovább a Bayern Münchent

Mi is megírtuk, Carlo Ancelotti menesztése után a szezon végéig a csapattal 2013-ban Bajnokok Ligáját nyerő Jupp Heynckes a legesélyesebb, hogy átvegye a Bayern Münchent. Október 6-án a klub a hivatalos honlapján bejelentette, a hírek igaznak bizonyultak, és Jupp Heynckesszel folytatják.

Heynckes 72 éves, negyedszer ülhet le a Bayern kispadjára, legutóbbi szerepvállalása alkalmával, 2013-ban triplázott a csapattal, azaz a bajnoki cím és a Német Kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Utódjai, Josep Guardiola és Carlo Ancelotti nem tudták megismételni tovább vinni az örökségét.

A játékosként 1974-ben világbajnok Heynckes 1987-től 1991-ig, majd 2009-ben egy hónapig, végül 2011-től 2013-ig ült a Bayern München kispadján. Azóta nem dolgozott, nyugdíjasként élte napjait. Mostani szerződése az idény végéig szól.

Ez nem visszatérés, hanem egy baráti gesztus a részemről. Csak azért döntöttem így, mert hihetetlenül sokkal tartozom a Bayernnek, és köszönetet szeretnék mondani. Nagyon jó érzésekkel állok munkába

– nyilatkozta a Kickernek a régi-új menedzser.

Ancelotti menesztése után – ideiglenesen – a francia Willy Sagnolra bízták az együttes irányítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik