Foci

Él a vb-remény: Szíria leikszelt Ausztráliával

Szíria 1-1-es döntetlent játszott Ausztráliával a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokság ázsiai pótselejtezőjének első mérkőzésén.

Az első félidő hajrájában a német másodosztályú VfL Bochum csatára, Robbie Kruse szerzett vezetést az ausztráloknak, majd a 85. percben a szaúd-arábiai al-Ahli SC légiósa, Omar al-Szoma büntetőből egyenlített.

A Szíria számára hivatalosan hazai találkozóra az országban tapasztalható háborús helyzet miatt a malajziai Melakában került sor. A visszavágót október 11-én játsszák Sydney-ben.

A szíriaiak már azzal is történelmi tettet hajtottak végre, hogy pótselejtezőt vívhatnak, ugyanis korábban még soha nem jutottak ilyen sokáig a kvalifikációban.

Jön egy USA–Szíria-meccs Oroszországért?
Megölt és eltűnt focisták, megtört, majd visszafogadott ellenálló, menekülttáborban élő egykori sztár. A pályán csodát tévő szír válogatott mögött számtalan tragédia van - és egy diktátor.

A párharc győztese interkontinentális pótselejtezőt játszik az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) negyedik helyezettjével. Ez, ha minden így marad, az Amerikai Egyesült Államok lesz.

Vb-pótselejtező, ázsiai zóna, 1. mérkőzés:

Szíria-Ausztrália 1-1 (0-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik