Foci

Neymar tökéletes szabadrúgása után mészárolt a PSG

Amikor a tabella harmadik helyezettje az éllovashoz utazik, akkor általában egy szoros, esetleg fordulatos összecsapás lesz annak a vége. Na, de nem a francia labdarúgó-bajnokságban! A PSG fogadta a Bordeaux-t szombaton és már akkor sejteni lehetett, hogy itt mészárlás lesz a vége, amikor Neymar már az 5. percben betalált egy tökéletes szabadrúgással.

Ezzel a Neymar-góllal indult be a PSG-henger:

Nem sokkal később aztán Cavanival lövetett gólt, majd Meunier pörgette a labdát a felső sarokba és amikor azt hihettük volna, hogy esetleg feltámadt a Bordeaux (szépítettek a 31. percben), akkor még lecsapott kétszer a PSG: előbb Neymar varrt be egy kezezésért befújt tizenegyest, hogy aztán Draxler vegye be kapásból a kaput Mbappé átadása után.

A félidőben 5-1-re vezetett már a Paris Saint-Germain.

A Monacóból érkező Mbappé sem akart kimaradni a jóból, ő a második játékrészben talált be. Szinte csoda, de az utolsó fél órában nem szerzett újabb gólt a PSG, pedig csak Cavanit kapta le a pályáról Unai Emery – hogy Di Maríát állítsa be a helyére. A Bordeaux viszont lőtt még egyet, így lett 6-2  vége.

A hét közben a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchent kiütő párizsiak a bajnokságban hét győzelemmel, egy döntetlennel és 27-5-ös(!) gólkülönbséggel állnak.

Eredmény – Ligue 1, 8. forduló

PSG – Bordeaux 6-2 (5-1)

Gólszerzők: Neymar (5., 40. – 11-esből), Cavani (12.), Meunier (21.), Draxler (45.), Mbappé (58.) illetve Sankhre (31.), Malcom (89. – 11-esből)

Fotó: Europress/AFP/Franck Fife

Ajánlott videó

Olvasói sztorik