Foci

A német sajtó már tudni véli, ki lesz Ancelotti utódja a Bayern Münchennél

A PSG elleni 0-3-as Bajnokok Ligája-meccs másnapján hivatalosan is bejelentette a Bayern München, hogy megválnak a 2016 nyarán kinevezett vezetőedzőjüktől, Carlo Ancelottitól. Dárdai Pál és a Hertha Berlin ellen a klub legendája, a 40 éves Willy Sagnol ugrik be, de természetesen javában zajlik a casting a megrüresedett pozícióra.

Kirúgta Carlo Ancelottit a Bayern München
Kicsivel több mint egy év után távozik az olasz edző.

A Sportbuzzer már úgy tudja, megtörténtek az első beszélgetések, a jelölt pedig nem meglepő annak, aki egy kicsit is képben van a német bajnoksággal:

ha hinni lehet a híreknek, megtörtént a kapcsolatfelvétel a Borussia Dortmundtól nyáron menesztett Thomas Tuchellal.

A Bayernnél nem kommentelták az értesüléseket, mert szeretnék elejét venni – mintha tudnák – a találgatásoknak, de elmondták, az új vezetőedző kiválasztásában nagy szerepet fog játszani az, hogy a menedzser beszéljen németül. Ez nyilván megkönnyítené a közös munkát a játékosokkal. Az előző két edző, a spanyol Pep Guardiola és az olasz Carlo Ancelotti korábban nem dolgozott Németországban, nem is beszéltél a nyelvet.

Mivel a következő héten úgyis válogatott szünet van, nem sietik el a döntést, mondta Uli Hoenes.

Nincs rajtunk nyomás, van időnk, de a jövőhét végére már szeretnénk a megoldást prezentálni

– tette hozzá Hoenes.

Az is Tuchel mellett szól, hogy van Münchenben egy háza, azonnal elérhető, mobilis. A német média szerint ha valóban rá esik a választás, már október 14-én, a Freiburg elleni hazai bajnokin ott ülhet a kispadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik