Foci

A címvédő Chelsea otthonában nyert a Manchester City

Elég komoly rangadóval ért véget a szombat a Premier League-ben, a Manchester Cityt fogadta a címvédő Chelsea a Stamford Bridge-en. A manchesterieknél többen is hiányoztak sérülés miatt, a legijesztőbb történet Sergio Agüeróé, akinek a taxija póznának csapódott, az argentin támadónak pedig bordatörése van.

A mérkőzésen az első nagy helyzet a házigazda londoniaké volt, Morata fejese nem talált kaput. Ezután szép lassan átvette az irányítást Pep Guardiola együttese és ráerőltette akaratát ellenfelére. További rossz hír volt a Chelsea számára, hogy Moratát a 35. percben sérülés miatt le kellett cserélni.

A második félidőben is a Chelsea előtt adódott egy nagy lehetőség, Ederson azonban védte Hazard lövését. A manchesteriek aztán a 67. percben megszerezték a vezetést, De Bruyne lövésénél már Courtois kapus is tehetetlen volt.

A győztes gól:

Volt még egy nagy helyzete a vendégcsapatnak, de Rüdiger a gólvonal elől mentett fejjel, majd Christensen fejelt a kapu fölé egy ígéretes szabadrúgás után. A Citynek végül elég volt a De Bruyne-gól a győzelemhez.

A Manchester City így visszaállt a tabella élére, jobb gólkülönbséggel előzi a városi rivális, délután a Crystal Palace-t legyőző Unitedet.

Eredmény – Premier League, 7. forduló

Chelsea – Manchester City 0-1 (0-0)

Gólszerző: De Bruyne (67.)

Fotó: Mike Hewitt/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik