Foci

Fejjel mentett a kapu előtt, majd végigsprintelt a pályán és gólt lőtt

Dimitri Oberlin elég sokat tett azért szerdán, hogy a focidrukkerek megtanulják a nevét: két góllal vette ki a részét a Basel Benfica elleni 5-0-s győzelméből. Az elsőnél egy vendégszöglet után ő tisztázott, majd elképesztő sprintbe kezdett és remek kiugratás után higgadtan gurított a kapuba:

A svájci Blick mérése alapján a topsebessége 38 kilométer per óra volt!

Ha jók a Blick számításai, akkor ez bizony gyorsabb, mint amilyen sprintet Gareth Bale kivágott a Real Sociedad elleni bajnokin:

https://twitter.com/RMadridBabe/status/909523043504066560?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.m4sport.hu%2F2017%2F09%2F19%2Fnem-ternek-napirendre-bale-goljat-megelozo-sebessegen%2F

Oberlin szerdai második góljánál egy eladott labdát vett át úgy, hogy azzal egyből le is rázta a védőjét, hogy aztán még be is bőrözze Julio Cesart:

A duplázó Oberlin még csak 20 éves, épp a meccs napján volt a születésnapja. Kamerunban született, focizni azonban már Svájcban kezdett el az FC Zürich akadémiáján. 2015-ben figyeltek fel rá a Red Bull háza táján, be is szippantotta a gépezet, előbb a salzburgiak fiókcsapatánál, a Lieferingnél játszott, majd Salzburgba került, amely előbb Ausztrián belül adta kölcsön, erre a szezonra pedig a Baselhez a svájci élvonalba.

Első bajnokiján a Baselben egyből góllal kezdett, aztán jött öt gólnélküli meccs, majd a hétvégén, a Zürich elleni bajnokit már az ő gólja döntötte el. A Benfica elleni duplával pedig már a nemzetközi színtéren is bemutatkozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik