Foci

Elesős tizenegyessel dőlt el a Brazil Kupa döntője

A Brazil Kupa döntőjének megvan az a szépsége, hogy a két meccs után a csapatok egálra állnak, akkor nincs idegenben lőtt gólra vonatkozó szabály, nincs hosszabbítás sem, egyből jönnek a tizenegyesek. És mivel a Cruzeiro és a Flamengo az első mérkőzésen 1-1-et játszott, míg a magyar idő szerint csütörtök hajnali visszavágón 0-0-át, így jöhetett az idegek harca.

Jól bírták a nyomást a játékosok, egyedül a flamengós Diego hibázott, Fabio kapus védte az ő próbálkozását. Az ötödik párban Thiago Nevesnek így „csak” annyit kellett tennie, hogy berúgja a maga kísérletét és nyer a Cruzeiro. A 32 éves középpályás nekifutott, és bár a lövés pillanatában elcsúszott, így is belőtte az aranyat érő tizenegyest. Igen ám, csakhogy nem kizárt, hogy mindkét lábával labdába ért, márpedig az szabálytalan. A Flamengo kapusa reklamált is a játékvezetőnél, nem neki adtak igazat.

A büntetőpárbaj:

A Cruzeiro ezzel a sikerrel utolérte a Grémiót az örökrangsor élén, ez volt az ötödik Brazil Kupa-győzelmük. A Flamengo három siker mellett már a negyedik döntőjét veszítette el.

Eredmény – Brazil Kupa, döntő, visszavágó

Cruzeiro – Flamego 0-0 – 11-esekkel: 5-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik