Foci

Ifi BL: Kétgólos előnyt packázott el a Honvéd

Döntetlennel kezdte meg szereplését a Budapest Honvéd az ifi labdarúgó Bajnokok Ligájában (hivatalos nevén UEFA Ifjúsági Liga). A magyar együttes a montenegrói Szutjeszka otthonában játszott 2–2-t.

Az ifi BL-ben Magyarországot a Honvéd U19-esei képviselik. Simon Miklós csapata szerdán a montenegrói FK Szutjeszka otthonában lépett pályára a bajnoki ág első fordulójának első mérkőzésén.

Jobban kezdett a Honvéd, és a 20. percben megszerezte a vezetést Bíró Ákos góljával. A magyar együttes aktívan játszott, és ennek a 62. percben ismét meglett az eredménye: Stoiacovici Dávid növelte az előnyt. A második játékrész végén azonban három percen belül elúszott azonban a győzelem, ugyanis a Szutjeszka Becsirovics és Maruszics góljával egyenlített. A vége 2–2 maradt.

A csoportkörös ágon a Benficában Csoboth Kevin a keretben sem volt a Basel elleni idegenbeli találkozón, amely szintén 2–2-vel ért véget. Két hete, az első körben sem játszott.

Az ifi BL-ben két ág van: az egyik a csoportkörös ág, amelyen a 32 felnőtt BL-főtáblás egylet U19-es gárdái vetélkednek, a másik pedig a hazai bajnokok ága, itt küzdenek az országuk bajnokságát megnyerő, de a BL-főtábláról lemaradó klubok utánpótlás-együttesei.

Az ifi BL-ben a nyolc csoportgyőztes automatikusan bejut a legjobb tizenhat közé, míg a csoportok második helyezettjei februárban rájátszásban mérkőznek majd meg a másik ágról érkező legjobb nyolc csapattal (erről az ágról a rájátszásig két egyenes kieséses kör vezet) a nyolcaddöntőbe jutásért.

Végeredmény – UEFA Ifjúsági Liga, bajnoki ág

FK Szutjeszka (montenegrói)–Bp. Honvéd 2–2
Gólszerző: Becsirovics 69., Maruszics 72., ill. Bíró 20., Stoiacovici 62.

A visszavágókat október 18-án rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik