Foci

Tovább szerencsétlenkedik a Liverpool, rangadót nyert a Real Madrid

Hihetetlen, de a Sevilla után a Szpartak Moszkvát is képtelen volt legyőzni a Liverpool. Jürgen Klopp egyértelműen legerősebb összeállításában küldte pályára övéit, ennek megfelelően nyomasztó fölényben futballoztak az angolok. Mégis az oroszok szereztek vezetést: Fernando tekerte el a labdát a sorfal fölött, amit Loris Karius nem tudott hárítani.

Nyolc perccel később jött is az egyenlítés: Philippe Coutinho kényszerítőzött Sadio Manéval és közvetlen közelről a kapuba bombázott. Mohamed Szalah ütközése után hosszasan ápolták a hazaiak kapusát, ami miatt nyolc percet ráhúzott a játékvezető, de Szalah, Daniel Sturridge és Roberto Firmino sem tudta eldönteni a meccset, így megint csak egy döntetlenre futotta a Liverpool erejéből, pedig megint jobb volt ellenfelénél.

Nagy játékvezetői bakival indult a Dortmund-Real Madrid meccs, a 12. percben Sergio Ramos kézzel ütötte ki a labdát a saját kapuja előtt, ám a tizenegyes elmaradt. Ehelyett hat perccel később Gareth Bale lőtt fantasztikus gólt kapásból. Fordulás után öt perccel ismét a walesi volt a főszereplő, bal oldalon elhúzott Bale, majd pontosan centerezett Cristiano Ronaldóhoz, aki bebombázta.

Szinte rögtön jött a válasz, Gonzalo Castro bal oldalról középre lőtt labdáját Pierre-Emerick Aubameyang lőtte kapásból a Real kapujába. A Királyiak nagyon stabilak voltak és Cristiano Ronaldo a 79. percben eldöntötte a mérkőzést egy gyors ellentámadás végén.

Ami a magyar érdekeltségű találkozókat illeti, sem Sallai Rolandnak, sem Gulácsi Péternek nem volt oka az örömre. Az APOEL odahaza kapott egy hármast a Tottenham Hotspurtől, míg az RB Leipzig Törökországban kapott ki 2-0-ra a Besiktastól.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmények – Bajnokok Ligája, Csoportkör, második mérkőzés

E Csoport:

Szpartak Moszkva – Liverpool 1-1 (1-1)
Gólszerző: Fernando 23′ ill., Coutinho 31′

Sevilla – Maribor 3-0 (2-0)
Gólszerző: Ben Yedder 27′ 38′ 83′

F Csoport:

Manchester City – Sahtar Donyeck 2-0 (0-0)
Gólszerző: de Bruyne 48′ Sterling 90′

Napoli – Feyenoord 3-1 (1-0)
Gólszerző: Insigne 7′ Mertens 49′ Callejon 70′ ill., Amrabat 93′

G Csoport:

Besiktas – RB Leipzig 2-0 (2-0)
Gólszerző: Babel 11′ Talisca 43′

Monaco – Porto 0-3 (0-1)
Gólszerző: Aboubakar 31′ 69′ Layun 89′

H Csoport:

Dortmund – Real Madrid 1-3 (0-1)
Gólszerző: Aubameyang 53′ ill., Bale 18′ Ronaldo 50′ 79′

APOEL – Tottenham 0-3 (0-1)
Gólszerző: Kane 39′ 62′ 67′

Ajánlott videó

Olvasói sztorik