Foci

Gulácsi kikerülhet a lipcsei kapuból

Hétközi focidömping lesz Európában, mindenhol dögivel lesznek bajnoki vagy kupamérkőzések a napokban. Németországban a Bundesliga dübörög tovább, kedden lesz egy magyar érdekeltségű mérkőzés, a Lipcse az Augsburghoz látogat.

A Bild szerint viszont Gulácsi Péter kikerülhet a kapuból.

A lap a meccs felevezetésének a végén, egy kósza mondatban utal arra, hogy a nyáron 5 millió euróért igazolt, kameruni felmenőkkel bíró, svájci utánpótlás-válogatott Yvon Mvogo kaphat bizonyítási lehetőséget. Azt nem részletezik, miért cserélnék le a magyar válogatott kapust.

A szezon eddigi tétmeccsein mindig Gulácsi állt a kapuban, legyen szó bajnokiról, kupa- vagy BL-meccsről. A Hamburg ellen ráadásul volt egy hatalmas bravúrja, ami aztán győzelmet is ért, mivel csapata 1-0-s vezetésénél mutatta be, a kontrából pedig eldöntötte a meccset a Lipcse.

Gulácsi védése nélkül nem nyert volna a Lipcse
A német élvonal harmadik fordulójában remekül védett a magyar válogatott kapus, nélküle nem nyert volna a csapata.

A Kicker szaklap pontlistáján is holtversenyben a harmadik helyen áll, szóval a hosszú távú cserét semmi nem indokolja, lehet csak arról van szó, hogy Mvogo is kap lehetőséget a védésre, Gulácsi pedig egy kis pihenőt, hétvégén úgyis jön a Frankfurt elleni bajnoki majd rá három napra a Besiktas elleni találkozó a Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik