Foci

Gulácsiék kétszer is vezettek, mégsem tudtak nyerni

Hazai pályán játszott 2-2-es döntetlent a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig a Bundesliga negyedik fordulójában. Az ellenfél a Borussia Mönchengladbach volt, amely kétszer is hátrányba került, mégis ponttal távozott Lipcséből.

Először a 17. percben vezettek Gulácsiék, amikor Bernardo középre lőtt labdájába okosan ért bele Timo Werner. Noha beleért a lövésbe Yann Sommer, hárítani nem tudott. Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig a magyar kapussal a soraiban hazai pályán  játszott a Borussia Mönchengladbach együttesével a német labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának szombati játéknapján.

Nyolc perccel később azonban már egyenlített is a Gladbach, miután Bernardo hátulról felöklelte Jonas Hoffmant a tizenhatoson belül. A büntetőt Thorgan Hazard értékesítette. Még a félidő vége előtt ismét vezetést szereztek azonban a hazaiak: a 31. percben Jean-Kévin Augustin vett át zseniálisan egy labdát, amivel helyzetbe került és higgadtan a jobb alsóba gurított.

Hogy Augustin pazar találat mégsem ért három pontot, arról Lars Stindl gondoskodott, aki a 61. percben kapott egy passzt Denis Zakariától, majd egy állítás után a kapu bal oldalába bombázott. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a lipcseiektől kiállította Naby Keitát a játékvezető a 83. percben.

Eredmény – Bundesliga, 4. forduló

RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach 2-2 (2-1)
Gólszerző: Werner 17′ Augustin 31′ ill., Hazard 25′ Stindl 61′

Bayern München – Mainz 4-0 (2-0)
Gólszerző: Müller 11′ Robben 23′ Lewandowski 50′ 77′

Eintracht Frankfurt-Augsburg 1-2 (0-1)
Gólszerző: Jovic 79′ ill., Max 20′ Caiuby 76′

VfB Stuttgart-Wolfsburg 1-0 (1-0)
Gólszerző: Akolo 42′

Werder Bremen-Schalke 04 1-2 (1-1)
Gólszerző: Sane 20′ ill., Veljkovics 22′ (öngól) Goretzka 83′

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik