Foci

Mourinho: Az angol klubok hátrányba kerülhetnek

Csütörtökön a Premier League-ben szereplő klubok megszavazták, hogy a következő idény kezdetén a nyári átigazolási időszak véget érjen az első bajnoki forduló előtt. A döntés értelmében kevesebb idejük lesz jövőre az angol élvonalbeli kluboknak játékosokat igazolni, viszont Európa-szerte augusztus 31-én zárul a piac. Mindez azt jelenti, hogy míg a Premier League csapatai nem igazolhatnak majd augusztus végén, más európai klubok még igen, így hátrányba kerülhetnek az angolok.

José Mourinho, a Manchester United menedzsere ellenezte is a javaslatot, egyike volt annak az öt edzőnek, aki nem támogatta a szabálymódosítást.

Az erre vonatkozó szabályok nem egységesek Európában, ezért hátrányos helyzetbe kerülhetnek az angol klubok. Azért szavaztunk ellene, mert lesz, amikor mi már nem igazolhatunk, de a külföldi csapatok még igen. Remélem a klubom van olyan erős, hogy miután már nem igazolhatunk új játékost, képesek leszünk nemet mondani mások ajánlataira, akik megvásárolnának a keretünkből valakit. Lesznek viszont olyan klubok, amelyek nem tehetik ezt meg, így veszélyes helyzetbe kerülhetnek

– fogalmazott a portugál tréner.

2018 nyarán debütál az új rendszer, alighanem csak a következő év szeptemberére derül ki, igaza volt-e a Vörös Ördögök edzőjének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik