Foci

Szalai Ádám több hetet is kihagyhat

Szalai Ádám, a Hoffenheim csatára biztosan nem lép pályára a hétvégi Bayern München elleni Bundesliga-mérkőzésen. Erről Julian Nagelsmann számolt be a klub hivatalos honlapján, s hozzátette azt is, hogy a Braga elleni Európa Liga-mérkőzésen is nélkülöznie kell majd a magyar támadót.

Szalai a Lettország elleni vb-selejtezőn szenvedett részleges izomszakadást, az MLSZ tájékoztatása szerint a közelítő izomcsoportja sérült meg. Emiatt Portugália ellen nem tudott pályára lépni, s a jelek szerint egyhamar nem is épül föl a 29 éves játékos.

A Bundesligából eddig két fordulót játszottak le a csapatok, Szalai Ádám az első mérkőzést végigjátszotta a Werder Bremen ellen, sőt gólpasszt is adott, a második találkozót a kispadról nézte végig. Az előző kiírásban összesen 22 mérkőzésen jutott szóhoz, melyeken 8 gólt és egy gólpasszt jegyzett. Túlzás lenne állítani, hogy állandó alapembere a Hoffenheimnek, de Nagelsmann számított volna rá a bajorok ellen – már csak azért is, mert Serge Gnabry is kidőlt a rangadó előtt.

A Hoffenheim szombaton 18:30-tól mérkőzik meg a címvédővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik