Foci

Oliver Hüsing: Az NB I első négy csapata komoly erő lenne a Bundesliga II-ben

A 2016 júliusában 300 ezer euróért (kb. 100 millió forintért) a Ferencvároshoz igazoló Oliver Hüsing egy év elteltével már a Bundesliga III-as Hansa Rostock játékosa. Ez gyors volt, mondhatnánk, főleg ha hozzátesszük, hogy a 24 éves német játékos ingyen távozott az Üllői útról – ergo óriási bukás volt Thomas Doll kezei alatt.

Hüsing alapember a Rostockban, végigjátszotta csapat első hat bajnokiját. Az ndr.de.nek nyilatkozó futballista a magyar első osztályról és a tapasztalatairól is beszélt.

A magyar bajnokság első négy helyezettje komolyabb célokért is harcba indulhatnak a német másodosztályban, de ezzel együtt sem tartom visszalépésnek az átigazolásomat. Annak ellenére, hogy itt nem a BL- vagy EL-csoportkör a cél, újra itthon, Németországban játszom, könnyebben felfigyelhetnek rám

– mondta a 2016-2017-es szezon negyedik Ferencvárosban befürdő hátvéd. Hüsing megemlítette, hogy jó kapcsolatban vált el Thomas Dolltól.

Az ő kérésére érkeztem a Fradihoz. Thomas (Doll) edzései minőségiek voltak, szerintem látjuk még Bundesliga-csapatot vezetni.

Oliver Hüsing 19 bajnokin és hat Magyar Kupa-meccsen lépett pályára a Ferencváros színeiben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik