Foci

Neymar és a PSG a medencébe pisilt

Ezt mondja Javier Tebas, a spanyol fociliga elnöke, mert szerinte a Barcát elhagyó brazil csillagászati igazolása következmények nélküli „pénzügyi dopping".

Tovább támadja a Paris Saint-Germaint és a Manchester Cityt a spanyol fociliga elnöke, Javier Tebas, aki szerint a két klub „pénzügyi doppingot” alkalmaz.

Tebas a manchesteri Soccerex konferencián kijelentette, hogy a PSG gúnyt űzött az UEFA pénzügyi fair play szabályaiból a 222 millió eurós Neymar-ügylettel és Kylian Mbappe kölcsönvételével a Monacóból, ami egy 180 millió eurós üzletnek ágyaz meg – írta az ESPN.

Csak nevet a pénzügyi fair play-n a PSG, nemde? Azon kaptuk őket, hogy a medencébe pisilnek. Neymar felmászott az ugródeszkára, és onnan pisil. Ezt nem fogadhatjuk el.

– közölte Tebas, hozzátéve, hogy ez az a helyzet, amikor egy futballklub versenyelőnye nem magától a klubtól származik.

Tebas a múlt hónapban kérte az UEFA-t, hogy vizsgálja ki a PSG és a Manchester City állami támogatását Katarból, illetve Abu Dzabiból. A PSG ügyében indult eljárás, de a ManCityvel kapcsolatban nem.

A La Liga elnöke azért még reménykedik, hogy elindul majd a vizsgálat, elvégre az UEFA megalkotta a pénzügyi fair playt, amelynek a szabályait most megszegték.

Úgy hisszük, az UEFA-nak vizsgálódnia kell, ahogy az EU-nak is. Nem titkoljuk, mit szeretnénk. Nem arról van szó, hogy nem szeretem a PSG-t, ha Neymar a ManUnitedhez ment volna, akkor is be kellene tartani a szabályokat.

Tabes szerint arról is beszélni kellene, hogy a PSG-n és a ManCityn keresztül az európai fociba áramló pénzek felverik a fizetéseket és az átigazolási összegeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik