Foci

400 milliót hozhattak az MLSZ-nek a vb-selejtezők

Úgy tűnhet, jól járt az MLSZ a rengeteg jegybevétellel, de a kiadási oldal is vaskos volt.

Elég szépen csengett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kasszája a 2018-as oroszországi futball-vb selejtezői miatt. A Groupama Arénában tartott válogatott meccsekre alsó hangon is tízmilliókért vettek belépőt a drukkerek, de a Világgazdaság igyekezett pontosan kikalkulálni, mikor mennyi bevétel keletkezett az eladott jegyekből.

Annyit már tudni lehetett, hogy a 20 ezres stadionban a Svájc elleni meccsen 140 millió forint volt a bevétel, míg Andorra ellen 120 millió. Ez az itthoni 4:0-s győzelem volt, ellenben az Andorra la Vella-i csúfos vereség után az MLSZ úgy döntött, egységesen 1000 forintért adja majd a jegyeket.

Ebből kiszámítható volt, hogy a lettek elleni meccsből kb. 60, a portugálok elleniből 80 millió forint bevétel származhatott. Azonban mivel a rendezés költsége is elérheti a 60-80 milliót, az utóbbi két meccs így nullszaldós lehetett.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője azt mondta a lapnak, a költségek közt ott van a stadion bérlése, a csapat szállítása, ellátása, orvosok, mentők, biztonsági szolgálat, média és marketing. Sipos hozzátette, az andorrai vereség utáni jegyárleszállítás járt a csalódott szurkolóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik