Foci

Lemondta ugyan, de mégis válogatott lenne a belga játékos

radja nainggolan (radja nainggolan)
radja nainggolan (radja nainggolan)

Radja Nainggolan teljesen kiakadt a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányára, Roberto Martínezre. Olyannyira begurult a középpályás, hogy azt mondta nem is hajlandó szerepelni a nemzeti együttesben, amíg nem cserélik le a trénert. Mindez szombaton történt, de a jelek szerint négy nap alatt megenyhült az AS Roma középpályása.

A 29 éves középpályás úgy nyilatkozott a hln.be-nek, hogy szeretne ott lenni a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

Először úgy döntöttem, nem szeretnék többet válogatott lenni, ezt közöltem is a sportigazgatóval, ám ő azt mondta, ott kell lennem jövőre a világbajnokságon. Meggyőzött, így ismét a kapitány rendelkezésére állok. Még akkor is ezt szeretném, ha tudom, rendkívül nehéz lesz elérnem. Kiábrándító lenne, ha egymás után a második világbajnokságot kellene kihagynom.

– idézi Nainggolant a portál, sőt a futballista azt is elmondta, véleménye szerint személyes problémái vannak vele a szövetségi kapitánynak.

Az a játékos vagyok, aki mindig százhúsz százalékot ad ki magából, nem vagyok lázadó, nyitott személyiség vagyok. Jó, dohányzom, ez igaz. Egyszer megkapom, azért van ez az egész, mert iszom, egyszer meg azért, mert cigizem. Pedig nem én vagyok az egyetlen. Máskor éppen azt hallom, hogy nem vagyok eléggé koncentrált. Mindig olyan indokkal hagy ki Martínez a válogatottból, aminek semmi köze a sporthoz és a teljesítményemhez.

Nagy kérdés, hogy Roberto Martínez számít-e még a középpályásra, különösen a történtek után. Az biztos, hogy nincs keretben Belgium csütörtöki Gibraltár elleni és a hétfői görögök elleni mérkőzések előtt. Legutóbbi tétmérkőzését Görögország ellen játszotta március 25-én, kezdőként végig pályán volt. A belgák vb-szereplése nincs veszélyben Nainggolan nélkül sem, simán vezetik a H csoportot.

Világbajnoki selejetezők, H csoport

1. Belgium – 16 pont
2. Görögország – 12 pont
3. Bosznia-Hercegovina – 11 pont
4. Ciprus – 7 pont
5. Észtország – 4 pont
6. Gibraltár – 0 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik